mini kruidentuin

Slimme tuin helpt de luie kruidenkweker

Onlangs is er een nieuw indoor tuinier-concept op de markt gebracht door Kweeklicht.com. Het betreft een mini tuin waarin op eenvoudige wijze kruiden kunnen worden gekweekt. De binnentuin werkt zonder tuinaarde maar met hydrocultuur. Dit heeft vooral voordelen voor de luie tuinder.

Automatisch

Het kruidentuintje wordt geleverd met zaadjes. Het installeren is een fluitje van een cent. Het lampje klikt in het bakje. Even wat water toevoegen en het zaaien kan beginnen. Na een poosje ontkiemen de zaadjes. Een signaal waarschuwt als het waterniveau te laag is. In het begin hoeft dit water, met een klein beetje meegeleverde meststof, slechts sporadisch te worden bijgevuld.

Daglicht

In het najaar en de winter zijn de dagen vaak kort. Te kort voor een binnentuin om tot bloei te komen. De minituin van Kweeklicht.com beschikt daarom over speciale LED-verlichting. Deze heeft een neutrale heldere stand maar ook speciaal Kweek-spectrum. Het licht is dan wat warmer met meer rood tinten. Met een knop kan de verlichting worden aan- of uitgeschakeld. Het is ook mogelijk om de verlichting automatisch 16 uur aan te laten waarna deze 8 uur uit gaat. Deze cyclus zal zich blijven herhalen tot je weer op het knopje duwt.

Verse muntthee

Met de minituin is het eenvoudig voor zelfs de grootste kluns om verse kruiden te kweken. Deze zijn uiteraard zeer geschikt voor consumptie in eigen keuken. Als je de telkens bij een behoorlijke bos de bovenste takjes afknipt dan blijven de kruiden gewoon doorgroeien. Je kunt er dan dus eindeloos gebruik van blijven maken. Een vers kopje muntthee en wat heerlijke verse basilicum voor bij de pasta is opeens een fluitje van een cent.

Bezoek de website van Kweeklicht.com en bestel uw eigen kruidentuin.

Bericht auteur: Redactie