Nijver helpt woningcorporaties verduurzamen

De versnelde verduurzaming en tegelijkertijd een oplopend arbeidstekort: dat is waar bijna iedere woningcorporatie mee worstelt. De oplossing hiervoor is Nijver. Een nieuw datagedreven platform dat op basis van algoritmes en intelligentie hulp biedt bij dit grote vraagstuk. Een oplossing die precies op het juiste moment komt en het  woningcorporaties in de toekomst een stuk gemakkelijker gaat maken.

Nijver is speciaal ontwikkelt voor woningcorporaties. Het platform brengt in één oogopslag alle nuttige informatie per woning in beeld. Iets wat voorheen tijdrovende zoektochten vergde, zowel binnen als buiten de organisatie, kan nu met een aantal klikken.

Hoe werkt Nijver?

Wat is de onderhoudsstaat van een woning, welk energielabel heeft deze en gaan we verder verduurzamen? Vragen die zo simpel lijken, maar vaak erg lastig zijn te achterhalen. Nijver werkt heel simpel. In een paar klikken geeft het inzicht in de onderhoudsstatus van de complete portefeuille van een corporatie. Daarnaast geeft het, door aan te geven vanuit welk strategisch oogpunt een toekomstige renovatie moet worden benadert, verdere informatie om door te ontwikkelen. Zo kan de focus bijvoorbeeld liggen op vernieuwing, doorexploitatie of verduurzaming. En dit gewoon vanaf de eigen bureaustoel achter het computerscherm.

Zo is een investeringsplan, waar voorheen honderden uren in gingen zitten, heel snel gemaakt. Nijver geeft namelijk precies aan wat er de komende jaren aan de woningen moet gebeuren. En het geeft de kans nog slimmer te investeren in het toekomstgereed maken van het woningbezit. Dit alles terwijl het ook direct een aanbod kan doen om te investeringen uit te voeren op basis van actuele marktconforme prijzen.

Nijver in het kort

Nijver is hét datagedreven platform dat woningcorporaties inzicht biedt in hun woningportefeuille,
en daarbij een antwoord geeft op complexe vraagstukken. Aan de hand van echte cijfers en
statistieken biedt Nijver altijd een slimme en betrouwbare oplossing. Niet alleen voor vandaag, maar
ook voor morgen.

Bericht auteur: Redactie